Fòrum 2018Al febrer del 2008, a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, es va fer una exposició d’arpilleres anomenada Artesania com expressió del compromís polític de les dones xilenes. Una presentació il·lustrada de la memòria i el testimoni individual i col·lectiu de les dones que es van resistir a la dictadura del General Pinochet entre 1973 i 1990.

Aquesta exposició, organitzada per la curadora xilena Roberta Bacic i Eugènia Mestres de l’espai Bonnemaison, va ser el punt d’inici de projectes de diferents col·lectius de persones i contextos de treball. Així neixen diferents grups i tallers.

Deu anys més tard, el FÒRUM D’ARPILLERES DE CATALUNYA 2018 es planteja com una oportunitat per a compartir les tècniques utilitzades per cada grup, reflexionar sobre les temàtiques motivadores, i intercanviar noves maneres de difusió i promoció de les arpilleres com a element cohesionador que permeten donar veu a les persones sense veu.

Grups participants: Teixint Vincles · Dones arpilleres de Congrés-Indians · Espai familiar Elna (Fundació Ateneu Sant Roc) · Arpilleres Sant Roc (Fundació Ateneu Sant Roc) · CEVA (Palau-solità i Plegamans) · Arpilleristes Sabadell Sud · Arpilleristes de Sant Vicenç dels Horts
>>Programa del Fòrum