dijous, 6 d’octubre del 2011

Inauguració de l’exposició d’arpilleres al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison

A les 5 de la tarda hem pogut participar de la visita guiada per l'exposició on hem vist arpilleres de Xile, de nens i nenes de Sant Pol de Mar i de dones del barri de Sant Roc de Badalona, inclús la primera arpillera catalana. 



L’acte s’ha iniciat a breu introducció del I Fòrum d’Arpilleres de Catalunya, a càrrec d’Alba Sanfeliu, investigadora en Arts i Pau. Seguidament Roberta Bacic, investigadora en drets humans i curadora internacional de teixits, ens ha submergit en el món de les arpilleres, mitjançant aquelles teixides a Xile, Perú, Alemanya i Anglaterra, ens ha explicat l’essència d’aquestes obres plenes d’històries, somnis, retalls de vides: «Violeta Parra diu que les arpilleres són cançons que es pinten. Però no tan sols això, també són un instrument de denúncia politicosocial, entramats que neixen del poble i es fan veu dels sense veu».


Tot seguit, la Paqui Baez i l’Amina Mernizi, dues dones de la Fundació Ateneu Sant Roc, ens han explicat la seva experiència positiva dins el taller de la Fundació, on grups de dones de diferents cultures, van descobrir sentiments i sensacions comunes.


Els nens i nenes de l’escola Sant Pau de Sant Pol de Mar, ens han demostrat la importància de les agulles en temps d’alta tecnologia. En Marçal Tallada, la Carme Armengol i la Marta Garrido, de l’escola, expliquen com van gaudir cosint les seves arpilleres que parlen de futur, poble i mort.
L’acte ha finalitzat amb una emotiva interpretació de la Balanguera, feta per tres nois de l’escola Sant Pau.


La paraula compartir és la clau per explicar les arpilleres i tot el seu procés de creació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada