dilluns, 5 d’octubre del 2015

Arpilleres reivindicatives al barri de La Marina de Barcelona


MOSTRA: ARPILLERES DE LA MARINA, TRANSFORMACIÓ SOCIAL EN CLAU DE DONA amb motiu de la inauguració del nou local Centre cultural de l'àmbit de la dona Àncora
Dissabte, 3 d'octubre de 16 a 20 h
Lloc: Jardins d'Elíes Ortiz i locals d'Àncora (c. Sant Eloi, 5-7)
Organitza: Centre cultural de l'àmbit de la dona Àncora

El Centre Cultura Àncora es una associació de dones ubicada en el barri de La Marina de Barcelona amb la finalitat de promoure el benestar, el desenvolupament i l'empoderament de les dones. Organitza tallers com ara costura, patchwork, reiki, reflexografia... i també mantenen activitats reivindicatives de lluita per les causes del barri, com el metro, els desallotjaments o les retallades.

Aquesta associació va ser fundada l’any 1952 per unes dones joves que no volien altra cosa que lluitar per les carències del barri d’El Polvorí. Aquest grup de noies, sota el nom de Centro Cultural Popular y Promoción Femenina, va estar present a totes les reclamacions veïnals i protestes per les millores del barri.

En la mostra d'arpilleres podem veure autèntics cartells protesta fets amb la tècnica del patchwork per una vintena de dones implicades en el seu barri, de la mà de Maria Ortega, la presidenta de l'associació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada