dijous, 7 d’abril del 2016

Nova experiència a l'IES Joan Colomines de Pineda de Mar


Taller a l'IES  Joan Colomines · Pineda de Mar
Xerrada i taller a càrrec de les arpilleristes de la Fundació Ateneu Sant Roc · Badalona

Organitza: IES  Joan Colomines · Pineda de Mar

Aquest any l’Institut Joan Coromines de Pineda de Mar s’ha embarcat en un projecte anomenat Arpilleres. El projecte el treballen els alumnes dels cicles formatius de Serveis a la Comunitat juntament amb el personal docent d’aquest.

A l'inici de curs vam fer algunes activitats de sensibilització i cohesió entre grups sense deixar de banda les emocions i els sentiments.


El primer contacte amb les Arpilleres va ser una xerrada amb la Neus Bartolí, formadora de formadors, mestra de primària i transmissora del projecte, que ens va explicar què eren i ens va fer una exposició d’arpilleres realitzades per nens i nenes d’Educació Primària, on vam poder fer-nos una idea més detallada del que duríem a terme en aquest projecte.



També vam tenir una xerrada a càrrec de les arpilleristes de la Fundació Ateneu Sant Roc, que ens van aprofundir una mica més en la història de les arpilleres i en com les duen a terme en el seu centre i els diversos tallers que fan, ensenyant-nos també diferents trucs per construir les persones de les obres que durem a terme.

Dins del projecte fem tasques diverses, hi ha alumnes que s’han involucrat totalment en fer una arpillera, individual o en grup, i d’altres han decidit fer altres feines, com acompanyament musical, blocs, fotografies, escrits… També està obert a diferents ajudes i col·laboracions de familiars i/o amics.


Fins al moment s’han dut a terme diferents sessions sobre les arpilleres i els alumnes ja comencen a tenir moltes sensacions sobre elles. Alguns alumnes comenten que els hi agrada el projecte i tenen moltes ganes de col·laborar i d’elaborar a poc a poc la seva arpillera, i altres encara estan trobant el seu lloc. 

Les arpilleres que s’estan realitzant actualment al centre són una mirada al futur de cada alumne/a o de petits grups d’alumnes.




Andrea Ariza, Sergi Flores, Núria Gamonal, Oscar González, Alícia Manonelles
Fotografia: Yuridia Mas i Maria Puig
Alumnes: 1er TEI 
Mestra: Jenny Estarlich

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada