dimarts, 16 de maig del 2017

Arácnida: Jornades de narratives textiles

Jornades: Arácnida: Jornades de narratives textiles
Dimarts, 9 de maig de 2017 de 17 a 22 h

Exposició col·lectiva fins el 16 de maig de 2017 dijous i divendres tarda de 18 a 22h
Projectes: Bienal de aguja e hilo, Yo no soy tu abuela (Grup Mitja Subversiva), Dona i ofici (Grup de dones arpilleres del Casal de barri Congrés-Indians)
Lloc: Can Vies (Sants · Barcelona)
Organitza: Niu d'aranyes · Grup de costura Can Vies



Aquestes jornades reuneixen diferents pràctiques d'articulació de narratives col·lectives mitjançant el tèxtil. Totes elles comparteixen una intenció i unes manera de fer. La intenció és la de col·lectivitzar la memòria, teixir xarxes des de l'íntim cap a allò col·lectiu, de l'emocional al polític. Les tècniques, cosir o brodar, parteixen d'aquests actes entesos sovint com íntims i solitaris per centrar-se en la seva capacitat social i comunicativa. Tot això es converteix en una reivindicació feminista d'altres formes de fer, explicar i compartir història/es.


PROGRAMA

17:00 h
Estampació tèxtil amb la veïna Jess

19:00 h
Presentació de projectes: "Biennal de Agulla i Fil", exposició "Jo no sóc la teva àvia" i "Grup de dones Arpilleres del casal Congres-Indians"

20:30 h
Debat / posada en comú de projectes

Kafeta i pinxos tota la tarda


PRESENTACIONS

Biennal de aguja e hilo: busca, des de genealogies transfeministas, decolonialistas i amb consciència de classe, i a través de tallers, exposicions i xerrades compilar "arxius col·lectius" (publicació i exposició) juntament amb veïnes, cosidores, artistes, investigadores i col·lectius que basen la seva resistència/expressió cultural en la "costura i la figura de la costurera", ja sigui en àmbits domiciliats o industrials.
http://bienaldeagujaehilo.blogspot.com.es/

Jo no soy tu abuela: és una exposició promoguda des del Grup de Mitja Subversiva de la Caníbal, compilació de retrats de dones grans de les nostres famílies, les nostres àvies i mares, amb la intenció de donar nom i visibilitzar aquestes dones que la societat i la història sistemàticament silencia i manté en l'oblit: històries silenciades per la guerra i la postguerra, per les militàncies, pel fet de ser dona.
http://mitjasubversiva.blogspot.com.es/

Dona i ofici: Per al "Grup de dones Arpilleres del Casal de barri Congrés-Indians", les arpilleres reivindiquen, denuncien, fan memòria i expressen un món de vivències de les mateixes dones. Les arpilleres són un art de resistència, treball en comú i compartir, qualitat d'expressió. Cosir l'arpillera és una pràctica que uneix i allibera.
https://forumarpilleres.blogspot.com.es/search/label/Congrés-Indians





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada