divendres, 9 de febrer del 2018

Rosa Borràs deixa un trocet de Mèxic a Badalona

Són les 10 del matí i ja estem totes a l'Ateneu. Sortim xino-xano cap a Menarini per a veure com ha quedat l'exposició Arpilleres en acció: REFUGIATS. Pel camí, a l'estació de metro, cal recollir a la Rosa Borrás que ens ve a visitar des de Mèxic!

A Menarini som molt ben rebudes, la Mònica ens ensenya els laboratoris i finalment arribem a l'"expo". Fotografies, comentaris... dificultats tècniques... i incumpliments! fa quasi bé un any de la gran manifestació de #volemacollir i els compromisos per part dels estats no s'han assumit, la situació segueix sent crítica però els mitjans de comunicació s'han relaxat i les ONGs tenen molt problemes per actuar.


Un cop a la sala de reunions la Rosa comença a parlar del seu país, no tenim ni idea del que passa a Mèxic! Ens explica com en poc temps els "narcos" i el govern mexicà han creat una situació ben complicada d'inseguretat ciutadana, amb morts a l'atzar, feminicidis, marca de territori i la sensació que la vida val menys que la bala que mata.

Davant d'aquesta difícil realitat la Rosa pertany al col·lectiu Bordados por la Paz - Puebla i broden mocadors per cada víctima de la guerra absurda "contra el narco"Broden en grup, a les places públiques, comparteixen amb amics i transeünts la informació, però sobretot, el dolor i la ràbia per la situació de violència en la qual viuen avui. Broden amb fil vermell pels morts i amb fil verd pels desapareguts amb l'esperança que tornin vius.


Acabem la visita a la Fundació Ateneu Sant Roc per a veure les arpilleres Finestres al futur de l'Espai familiar Elna i Posar fil a l'agulla, tot reflexionant sobre aquesta trama de fils que construeix noves xarxes i ens fan perseverar en el treball per les causes justes.


>>Més informació dels brodats mexicans a https://www.facebook.com/hashtag/bordandoporlapaz?source=feed_text&story_id=10214482078262226&pnref=story

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada