dilluns, 28 de maig del 2018

Els infants i la superació personal



Exposició: La superació personal
del 28 de maig a l'1 de juny de 2018
Lloc: Casa de Cultura Masia Can Cortés
Organitza: CEVA (Comunitat Educativa en Valors) Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

El passat dimecres dia 23 de maig, 140 alumnes de sisè de les tres escoles Folch I Torres, Palau i Can Cladelles es van aplegar al pavelló de l'escola Palau, per explicar-se mutuament les arpilleres que han elaborat durant el curs.

Aquest projecte escolar d'arpilleres, ja té 5 cursos de vida i enguany l'eix temàtic ha estat La superació personal, malalties, accidents, pors, morts de familiars i algunes superacions personals d’alguns nens i nenes molt impactants.

Aaró Blaya coordinador del grup de treball explica com que els infants han plasmat per exemple fòbies als hospitals perquè havien tingut experiències de familiars ingressats i amb ajuda de les famílies com havien enfrontat la situació. Altres han parlat de les seves pors, a la foscor i el que faig per a superar-la, casos de malalties de familiars, càncer o acccidents i com aquests familiars han pugut superar-lo i tirar endavant… "La major part de les arpilleres mostren històries molt potents".

Per Blaya cosir alguna idea sobre la roba de sac, implica una gran feina en el terreny dels valors i de les emocions. L'activitat per una banda creativa, i per l'altra apunta la màgia de la costura, com els nois i noies un cop es fiquen a l’arpillera es concentren en l'acció de cosir, "en aquest procès el silenci afavoreix la introspecció i surten coses meravelloses".




L'exposició d'arpilleres es podrà veure a la Casa de Cultura Masia Can Cortés fins l'1 de juny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada