diumenge, 21 de desembre del 2014

Cosim la vida a l’aula: Arpilleres i Competències

Seminari Cosim la vida a l’aula: Arpilleres i Competències (Projecte inter-escolar certificat per la Generalitat de Catalunya i el Centre de Recursos.)
Lloc: Palau Plegamans i Solità
Durada: 15 hores presencials i 10 hores de treball no presencial.(curs 2014-15: 4, 11 i 25 de novembre, 2, 9 i 16 desembre i per concretar dues sessions en els mesos de gener i febrer) 
a càrrec de Neus Bartrolí i Pascual
Participants: 24 mestres educació primària i secundària (hi participen 6 escoles)

Aquesta formació gira entorn a l’aprenentatge i experiència de la creació d'Arpilleres com un espai que es planteja com un procés creatiu i artístic des de l’àrea d’Educació Visual i Plàstica, Llengua catalana, Medi social, Matemàtiques. Alternativa i Tutoria. Es tracta d’un projecte interdisciplinari que contempla continguts de les diferents àrees curriculars de l’etapa d’Educació Primària.

La formació habilita als mestres de les eines pedgògiques i conceptuals necessàries per portar a terme a les diferents escoles el projecte. Cada infant podrà explicar i cosir una història personal i/o col·lectiva i elaborar una arpillera entreteixint coneixements que cimentin la cohesió social d’aquest municipi.

Vol obrir un procés de creació de present i de futur, i també de recuperació històrica que a través de l’agulla i el fil obre noves portes per endinsar-nos a una realitat de canvi social que facilita a través de la imatge visual i de l’experiència del cosir i des-cosir un món vist des dels infants i amb caràcter de proposta, de denúncia i consciència present d’unes actuacions sociopolítques que van determinant una evolució històrica dels nostres pobles.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada