dijous, 18 de juny del 2015

Arpilleres entre bressols


Presentació de l'exposició: LA MATERNITAT
amb les arpilleres de l’Espai familiar Elna 
18 de juny de 2015
Lloc: Fundació Ateneu Sant Roc


Les mares de l’Espai familiar Elna de la Fundació Ateneu Sant Roc de Badalona, juntament amb la Neus Gutiérrez i la Montse Massana, van iniciar aquest projecte de la mà de la Manoli Garcia, facilitadora arpillerista de l’Ateneu. La seva experiència tan positiva en l’art d’explicar i evocar històries a través de la costura les va deixar bocabadades.

Van descobrir les arpilleres com a eina política i de denúncia de terribles injustícies a Xile,durant la dictadura de Pinotxet, i com les dones van començar a sobrefilar les seves obres tèxtils amb fils de colors representant les seves doloroses vivències. L’arpillera es va convertir en un mitjà de vida i en una forma de reivindicar els seus drets. També van descobrir arpilleres d’altres llocs que les van meravellar sobretot “Maternitat d’Elna” i un llibre molt bonic il·lustrat amb arpilleres: “Parteiras del Brazil”.

La Sadaf, un ja havia participat en el primer projecte d’arpilleres de l’Ateneu: “Dones cosint històries”, vam llegir el seu relat i entre somriures, bromes i rialles, seguint els consells de la Manoli, cadascuna vam recordar i expressar les nostres maternitats, les nostres vivències. Algunes vam fer un petit dibuix per guiar-nos en l’elaboració, després triar teles i sobrefilar la base de cotó roig on més endavant, poc a poc hem anat explicant la nostra història de maternitat.


>>Més informació a http://www.fundacioateneusantroc.org/arpilleres-entre-bressols/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada