dijous, 10 d’octubre del 2019

Donem-li la volta a la moda. M’agrada, m’agrado. Jo decideixo!


Des de l’any 1987 l’Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, convoca el Premi 8 de Març, que porta el nom de Maria Aurèlia Capmany en homenatge a la gran escriptora catalana.

Els objectius del premi són, d'una banda, reconèixer les iniciatives i projectes orientats a la defensa i promoció dels drets de les dones, amb una temàtica diferent cada any. El segon objectiu és oferir recursos econòmics i suport institucional que facilitin la realització dels projectes guanyadors.

El projecte guanyador del XXXII Premi 8 de Març Maria Aurèlia Capmany 2018 va ser “Donem-li la volta a la moda. M’agrada, m’agrado. Jo decideixo!” d'Upcycling Barcelona, en col·laboració amb l’Associació de comerciants Eix Fort Pienc.

Upcycling és un grup de persones creatives que treballen per promoure la moda i el disseny basat en la reutilització de tèxtils i roba en desús a Barcelona. Organitzen tallers de reciclatge per a tothom per difondre la tècnica de l'Upcycling, una tendència en la qual sostenibilitat ambiental i moda van de la mà. Al mes d'abril i coincidint amb la celebració del Fashion Revolution Day organitza una desfilada de moda al carrer, per reivindicar aquesta moda sostenible, inclusiva i lliure de la vulneració dels drets humans, amb xerrades i tallers on han participat arpilleristes de Sant Roc, Sagrada Família i Congrés-Indians.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada