dimecres, 23 d’octubre del 2019

I Congrés Internacional per a l'Erradicació de les Violències Masclistes


Exposició: Fragilitats?
Dins del I Congrés Internacional per a l'Erradicació de les Violències Masclistes
22 i 23 d'octubre de 2019
Lloc: Fàbrica de creació Fabra i Coats (Barcelona)
Organitza: Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya


El I Congrés Internacional per a l'Erradicació de les Violències Masclistes té l'objectiu de reunir en un mateix espai les persones professionals dels circuits de violència masclista, el personal de les administracions públiques encarregades d'intervenir en el disseny i l'execució de polítiques públiques amb perspectiva de gènere, les entitats de dones del territori i el conjunt del teixit associatiu feminista català.


Dins d'aquest espai de trobada, debat i reflexió, el grup d'arpilleres de la Fundació Ateneu Sant Roc ha fet la proposta de Fragilitats?, una exposició que visualitza situacions de vulnerabilitat de dones del barri de Sant Roc de Badalona: viure en precarietat, no haver anat mai a escola, no sortir de casa, sostenir les càrregues familiars de germans, el marit, els fills, els pares, néixer en un entorn rural, o en un país en guerra... a través del llenguatge de les arpilleres.

Totes són situacions de fragilitat però, són realment dones fràgils? Cada història ens mostra com elles són capaces de tirar endavant les seves vides, transformant les fragilitats en força i empenta. Donar oportunitats amb espais de treball i de lleure on, poder aprendre a llegir i escriure de gran, cosir i exposar aquestes fragilitats, poden ser un mitjà per aquesta transformació, trobant protecció davant l’exclusió, davant la violència.

>>Descarregar catàleg de l'exposició
>>Més informació del Congrés




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada