dilluns, 11 de novembre del 2019

Ambaixadores pels Drets humans al Verbal Art Centre de Derry


Dues arpilleres de Catalunya estaran presents al Verbal Art Centre de Derry del 5 de novembre a l'11 de desembre de 2019.

"Abraçant els drets humans" és una exposició organitzada per Conflict Textiles i el Verbal Art Centre, i es poden trobar arpilleres que responen a dues qüestions clau: impacte i resposta de les violacions del Drets humans i, com podem incorporar una cultura de Drets humans.

Dins d'aquest context trobem "En el lado bueno de la Valla", d'Antonia Amador que representa gràficament l'arribada de refugiats a El Tarajal (Ceuta). Creien arribar al paradís i la policia els va rebre amb pilotes de goma des de la costa. Van morir 15 persones i 16 guardia civils van ser imputats, actualment la causa està arxivada. Més informació...

L'altra arpillera forma part d’un taller titulat “Fem cosir els nostres drets!” facilitat per Esther Pardo a Sabadell al 2017. La creadora d'aquesta peça, és Fatima, nascuda a Amasija (Turquia) que explica: “Quan la meva filla es va casar al Marroc, no vaig poder assistir a les seves noces. Això em va contrariar molt i em va causar molta tristesa. No podia anar per manca de documentació. Vaig perdre els drets de residència perquè vaig cuidar la meva mare al Marroc que tenia càncer. La meva arpillera representa el casament al que no vaig poder assistir. La meva núvia porta diferents vestits i joies, ja que és tradició ”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada