dimecres, 29 de juliol del 2015

Xerrada de Klaudya GirónXerrada: EL COSIDOR DE LA MEMÒRIA. Teixint pensament i memòria per reconstruir el somni de la pau. "Cadascú un és un fil en el cosidor; cada fil té la seva història; cadascú és d'un color... "
Ponent: KLAUDYA GIRÓN defensora colombiana de drets humans i experta en pedagogia social de la memòria.
Dimarts 28 de juliol de 2015 a les 19 h
Lloc: Carrer de les Tàpies 1-3 (Metro Paral·lel)
Convoquen: 
Brigades Internacionals de Pau de Catalunya
Col·lectiu Maloka Colòmbia
Colòmbia en Pau
Foro Internacional de Víctimas - Capítulo Barcelona
Fundación Manuel Cepeda Vargas
Mujeres Colombiana Refugiadas, Exiliadas y Migradas en España
Mujeres Pa´lante
Voces con sentidos
Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia


El cosidor de la memòria es desenvolupa a Colòmbia com a experiència de reconstrucció de la memòria. Esteixeixen memòries, però també vivències, relacions, identitats i sentiments d'uns i altres, en un teixir conjunt, on les paraules es converteixen en imatges i on la pau va dibuixant el seu camí. És un espai d'acompanyament a víctimes de desplaçament forçat, desaparició forçada, violència sexual, execucions extrajudicials i altres vulneracions a la vida, la integritat, la dignitat, la lliure expressió i la lliure associació, relacionades amb l'absència de garanties dels drets a la veritat, la justícia, la reparació integral i la no repetició dels fets de victimització, i que es tradueixen en amenaces, persecució, intimidació i estigmatització de les víctimes i els seus nuclis familiars.

Klaudya Girón és psicòloga, docent universitària, educadora i investigadora. Defensora dels drets humans. Coordinadora de Projectes Pedagògics de la Fundación Manuel Cepeda Vargas.

Més informació al web del Centre de Memòria Històrica http://bit.ly/1eiNLti

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada